Ves directament al contingut Selecciona idioma / Select your language
Aquesta votació va finalitzar el 24 novembre 2022 i està arxivada. Ves a l'edició actual per a consultar la votació en curs.

Resultats

Vots rebuts 2.185

Quin nom prefereixes per a la nova platja?

  1. Platja del Bol

    Topònim usat, almenys, des del segle XVIII per referir-se a la dita zona costanera del terme d'Altea.

    La documentació referida a la creació del Convent de Franciscans al voltant del 1728, situa la construcció de l'edifici en la partida del Bol. Diversa documentació de l'època i posterior, parlen de la partida del Bol per ubicar propietats regades pel reg Major fins a la platja, platja amb gran activitat pesquera i comercial fins al segle XX. En la toponímia associada al reg Major encara es conserva el bol, en l'actual carrer de la séquia, per a designar un tapo que desviava les aigües de la séquia mare per regar les terres fèrtils de la zona, entre elles l'hort del Convent. El terme bol, designa a la platja o lloc de vora mar on s'estenen les xarxes per a pescar i a l'acció de calar la xàrcia per a pescar. El topònim bol es troba a altres localitats costaneres amb tradició marinera, llocs que han preservat la memòria dels noms de lloc.

    1.304
  2. Platja El Sardinal

    El Sardinal és una modalitat de pesca amb xarxes especials per capturar sardines. És una art de pesca molt antiga i la més utilitzada abans de l'aparició de les embarcacions de motor. La pesca del sardinal era la principal als pobles de la Marina i a Altea va estar present fins a la dècada dels anys setanta del segle XX. Una activitat que es feia prop de la costa a l'eixida i a la posta del sol, sobretot entre els mesos de febrer a abril. Les embarcacions del sardinal, falutxos i llaüts, s'entenien en la platja d'Altea aprofitant el pendent suau en la zona del carrer de Sant Pere i l'actual passeig marítim.

    Observacions:

    Ja existeix un carrer amb la denominació de Sardinal.

    881