Ves directament al contingut Selecciona idioma / Select your language
Aquesta votació va finalitzar el 14 febrer 2021 i està arxivada. Ves a l'edició actual per a consultar la votació en curs.

Altea imagina, Altea participa

La ciutadania decideix directament part de les inversions municipals amb un pressupost de 120.000€

L’Ajuntament d’Altea ha establert la regeneració democràtica com uns dels seus pilars bàsics. Una regeneració que passa per donar veu als ciutadans i ciutadanes i apropar-los a la pressa de decisions. Una participació que té per finalitat que la ciutania puga assolir majors quotes de corresponsabilitat política perquè “co-governen” el seu ajuntament, el seu poble.

Ja vam començar fa tres anys amb aquest format de pressupostos participatius i en aquesta quarta edicio, el procés de participaciò serà molt més ampli, dinàmic i fàcil.

Altea Participa pretén aprofundir en la participació real i efectiva de la ciutadania.

A tal efecte, l'Equip de Govern ha decidit que els 10 projectes que se sotmeten a votació hagen estat proposats per la ciutadania. Al mes de setembre de 2019, s'obrirà un termini de tres setmanes per tal que els ciutadans I les ciutadanes presenten les seues propostes d'inversions. Aquestes propostes seran avaluades i analitzades pel Tècnics Municipals i cada proposta tindrà un pressupost estimat i una estimació de beneficiaris, així com el motiu pel qual queden desestimades.

Les propostes que superen l’estimació tècnica seran debatudes al si del Consell de Participació Ciutadana, l’òrgan màxim de participació, on es decidiran els 10 projectes que se sotmetran a votació. Cal recordar que en el Consell de Participació Ciutadana estan representats tots els grups politics i dels Consells Sectorials creats (Consell Escolar Municipal, de Medi Ambient, d'Agricultura, de Salut, d'Urbanisme, de Comerç i Turisme, de les Xiquetes i Xiquets).

Posteriorment, seran els ciutadans i ciutadanes els qui es pronunciaran sobre quins 3 projectes consideren prioritaris. La informació al voltant dels projectes es podrà consultar a la web municipal, als llocs habilitats per a l’emissió del parer de la ciutadania, així com als diferents mitjans de comunicació. Es farà una presentació pública dels 10 projectes sotmesos a votació.

Les persones i/o associacions que hagen proposat els projectes elegits per a ser votats tindran l’oportunitat de presentar-los públicament en una sessió oberta a la ciutadania, sense perjudici que la persona o grup que així ho considere puga fer més accions de promoció de la seua proposta.

La ciutadania decideix

Propostes
fins el 10
gener

La ciutadania i associacions poden fer arribar les seues propostes emplenant el formulari online o per registre d'entrada.

Avaluació
11 - 16
gener

Informació tècnica dels projectes presentats per determinar-ne pressupost.

Consell
25
gener

El Consell de participació decidirà els 10 projectes que eixiran a votació.

Campanya
25 - 31
gener

S'exposaran i explicaran els 10 projectes que seran objecte de votació, període i llocs on votar en un acte públic.

Votació
1 - 14
febrer

Es podrà votar telemàticament per mitjà del sistema habilitat per internet o als punts habilitats per a la votació presencial.

Calendari detallat

* Les dates del calendari poden sofrir variacions

Què anem a decidir?

La ciutadania decidirà quines propostes es consideren millors per al poble d’Altea, amb una inversió máxima de 120.000€.

Propostes presentades

Informació sobre la votació

Qui pot participar a Altea Participa?

Podran participar en aquest procés totes aquelles persones i/o associacions que així ho desitgen.

Qui pot votar?

Podran votar en aquest procés aquelles persones majors de 16 anys empadronades a Altea.

Què es votarà?

Es podran votar 3 de les 10 propostes elegides prèviament pel Consell de Participació Ciutadana d’entre les presentades per la ciutadania. La decisió que manifeste un ciutadà o ciutadana esdevindrà ineficaç si s’escullen més de 3 projectes.

Es podrà votar per internet?

Es podrà votar mitjançant una plataforma d’internet i amb un sistema de votació telemàtica accessible des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil. Per cada línia IP es podran efectuar 3 votacions. En aquesta web s’haurà d’introduir prèviament el DNI a la casella que s’indique. Aquelles persones que descobrisquen que algú ha suplantat la seua identitat o vulguen rectificar el seu vot, podran dirigir-se a qualsevol dels punts de votació ubicats als edificis municipals i demanar a la persona encarregada que anul·le el vot emès i la voluntat de tornar a votar, tot presentant el DNI.

Inici i final de la votació

S’ha establert un període de votació que començarà, via internet, a les 12h de la nit del dia 1 de febrer de 2021 i conclourà el dia 14 a les 23:59.

Resultat de la votació

El resultat de la votació es farà públic en aquesta web només concloga el període de votació.

Kit Participa

Des de Participació farem campanya perquè la gent d'Altea conega les propostes i vote la que més li agrade, però us animem que participeu i que creeu la vostra pròpia campanya. Sabem que no és fàcil, però us deixem ací un PDF que podeu descarregar amb tota la informació perquè construïu la campanya per a la vostra proposta.

Arxiu

Resultats de 2018

1
Millora
Camí de l’Algar, davant del poliesportiu
17%
Estat
Projecte redactat i presentat al Consell de Participació. En breu es traurà la licitació. Última actualització: 28 d'agost de 2019
2
Parc infantil de fusta per a totes les edats
16%
3
Mercat lliure de plàstic
15%
  1. Pistes volei platja en Altea (10%)
  2. Plantar arbres en la Plaça Europa (10%)
  3. Punts de recàrrega públics per a cotxes elèctrics (9%)
Resultats complets de 2018